Найдите нас на facebook
Румыния

 

Румыния (рум. România) — государство на юго-востоке Европы, столица — Бухарест. .

На севере и востоке страна граничит с Украиной, на северо-востоке — с Молдавией, на юге — с Болгарией(граница в основном проходит по реке Дунай), на западе — с Сербией и Венгрией. На юго-востоке Румыния омывается Чёрным морем.

 

Румыния занимает площадь в 238,391 км² и является самой большой по территории страной Юго-Восточной Европы и 12-й по территории страной во всей Европе. Расположена между 43° и 49° северной широты, и 20° и 30° восточной долготы.

 

Релиеф

Для территории Румынии характерно примерно равное сочетание горной, холмистой и равнинной местностей. Через всю территорию страны, от границы с Украиной до границы с Сербией, проходят Карпаты, преобладающие в центре Румынии, с 14 горными хребтами. Самая высокая точка Румынии — гора Молдовяну (2544 м). Среди полезных ископаемых выделяются нефть и полиметаллические руды.

 

Климат

Румыния расположена в зоне континентального климата, характеризующегося холодной зимой и тёплым летом. Среднегодовая температура варьирует от 11 °C на юге до 8 °C на севере.

 Лето как правило тёплое, средняя максимальная температура летом в Бухаресте составляет 28 °C, средняя минимальная — 16 °C. Зимы холодные, средняя максимальная температура колеблется от 2 °C на равнинах до −15 °C в горах. Абсолютный максимум составляет 44,5°С и был зарегистрирован в 1951 году, абсолютный минимум −38,5°С — в 1942 году.

 

România –este  un stat în sud-estul Europei , cu capitala - Bucuresti .

În partea de nord și de est tara se margineste   cu Ucraina , în nord-est - cu Republica Moldova , în sud - cu Bulgaria ( in principal frontier se trece pe Dunare ) , în vest - cu Serbia și Ungaria . La sud-est Romania se revarsa in Marea Neagra.

România acoperă o suprafață de 238.391 km ² și este cea mai mare țară din Europa de Sud - Est și al 12-lea stat dupa suprafata  din Europa . Situat între 43 ° și 49 ° latitudine nordică și 20 ° și 30 ° longitudine estică .

Relief

Pentru teritoriul românesc este caracteristic un  amestec aproximativ egal de teren muntos , deluros și plat . În întreaga țară , de la granița cu Ucraina la frontiera cu Serbia sunt  Carpatii, fiind predominant  în centrul  României , cu 14 lanțuri muntoase . Cel mai înalt punct din România – este  Muntele Moldoveanu ( 2544 m ) . Printre mineralele folositoare care sunt extrase  se evidentiaza petrolul si minereuri polimetalice.

Clima

România este situată în zona  climatului continental , cu ierni reci și veri calde . Temperatura medie anuală variază de la 11 ° C în sud si 8 ° C în nord .

Vara este de obicei cald , temperatura maximă medie în timpul verii în București este de 28 ° C , media minimal fiind de - 16 ° C. Iernile sunt reci , temperatura maximă medie variază între 2 ° C în câmpie până la -15 ° C în munți . Maximul absolut este de 44,5 ° C , și a fost înregistrată în 1951 , minimul absolut este de -38,5 ° C - în 1942 .

 

OFERTE DE CAZARE IN ROMANIA 

 

 

Grand Hotel Perla Ciucasului

Amplasat intr-un frumos cadru natural in apropierea Brasovului, Grand Hotel Perla Ciucasului din Tarlungeni este o adevarata oaza de relaxare si liniste pentru turistii aflati in regiune in concediu sau in interes de serviciu. Decorul spectaculos ce imbina aerul curat al muntelui cu susurul armonios al apelor de izvor din Muntii Ciucas creaza o atmosfera de vis, ideala pentru regasirea echilibrului dupa o perioada obositoare.

Complexul de 4 stele ofera cazare in 40 de camere duble in regim twin si matrimonial, precum si in camere triple, alaturi de corpul principal fiind disponibile si 2 vile de lux cu camere duble si apartamente ultramoderne. Toate camerele beneficiaza de decoruri rafinate si reconfortante si de mobilier nou din lemn masiv, fiind dotate cu aer conditionat, LCD-uri, telefon cu linie internationala, minibar, seif si internet, baie proprie cu dus si uscator de par.

Grand Hotel Perla Ciucasului pune la dispozitia oaspetilor si un restaurant ideal pentru intalniri si mese festive sau de afaceri, asigurand o atmosfera distinsa, preparate delicioase, vinuri alese si buna dispozitie pe toata durata sederii. Calitatea serviciilor si a produselor satisface si cele mai rafinate gusturi, garantand clipe de neuitat.

Cele doua sali de conferinta ale hotelului incorporeaza 40 respectiv 100 de locuri, dispunand de toata aparatura necesara organizarii de conferinte, simpozioane si traininguri. Turistii dornici de a petrece o vacanta activa se pot bucura de terenurile de tenis, fotbal, volei si handball, de centrul de echitatie cu cai de rasa si ponei, de o sala de jocuri cu mese de biliard, ping-pong si jocuri de darts. La cerere, oaspetii Grand Hotel Perla Ciucasului pot beneficia si de plinbari cu sania si trasura atat pe timpul verii cat si iarna.

Camera Single - de la 42 EURO

Camera Dubla -  de la 55 EURO

Camera tripla - de la 50 EURO

Apartament - de la 75 EURO

PRETUL INCLUDE CAZAREA SI MICUL DEJUN! 

Pretul este indicat pentru o persoana, pentru o zi!

 

Vila Alisa 

Asezata special la poalelele dealului Magura, inconjurata de o livada imensa, pensiunea aceasta este diferita de celelalte nu numai din punct de vedere arhitecural, dar si ambiental . Zona aleasa, foarte usor accesibila, permite aprecierea frumusetilor oferite de natura dar si o intimitate pe care orice turist se asteapta sa o aiba in scurta-i vacantă. Deasemenea, interioarelor li s-a acordat cu generozitate spatiu suficient pentru a te simti in largul tau. Restaurantul vilei, alaturi de barul din incinta, sunt pregatite sa faca faţa petrecerilor, la care s-ar mai adauga terasa si foisorul de afara, capacitatea restaurantului fiind de 50 de locuri. Si bineinteles, avem si spatii de joaca pentru copii, in caz ca nu pot fii lasati sa zburde pe întinsa pajiste din jur.

VILA ALISA ofera cazare in 2 apartamente si 15 camere dispuse pe trei nivele, avand un total de 36 locuri de cazare. Fiecare camera are baie proprie, tv color si telefon. Grinzile lasate la vedere, incaperile mobilate rustic creeaza o atmosfera calda si primitoare.

Vila dispune de sala de conferinte dotata corespunzator, cu o capacitate de 25 locuri.

Constructia este dotata cu centrala termica. Fiecare camera are baie cu cada sau cabina de dus, tv color conectat la reteaua de programe difuzate prin cablu. Copiii se pot juca in siguranta într-un loc special amenajat pentru ei, cu balansoar, tobogan si leagane. Terasa rustica este realizata din lemn masiv. Turistii pot savura aici mancaruri traditionale, preparate pe grill, chiar sub privirea lor.

 

1) CAMERA DUBLA - de la 46 EURO 

2) CAMERA DUBLA LARGA - de la  55 EURO

3) APARTAMENT - de la 75 EURO

4) APARTAMENT DUPLEX -  de la 90 EURO

PAT SUPLIMENTAR - 19 EURO

TARIFELE INCLUD: CAZAREA, MICUL DEJUN, TAXA LOCALA DE STATIUNE SI TVA!

 

MOTEL - RESTAURANT CIUCAS

Motel-Restaurant Ciucaș este o unitate de cazare nouă, amplasată la intrarea in localitatea Tărlungeni, de pe ocolitoare, la 6km de municipiulBrașov.

Servicii și dotări: 

220 de locuri de cazare, împărțite în camere cu pat matrimonial, două sau trei paturi baie proprie, apă caldă non-stop, televiziune prin cablu, acces internet prin Wi-Fi,  2 săli de restaurant având o capacitate totală de 280 de locuri ce pot fi închiriate pentru evenimente, sală de conferințe dotată cu flipchart și videoproiector, parcare pazita (inclusiv autocare),  statie de alimentare (inclusiv mare tonaj),  facilitarea accesului la baza sportivă din localitate, autocar și ghid pentru vizitarea obiectivelor turistice din zonă.

Cazarea + Demipensiune = de la 32 EURO

Cazarea + Pensiune completa = de la  42 EURO

Pretul este indicat pentru o persoana, pentru o zi!

 

Дубаи
ОАЭ
17 °C
Банско
Болгария
5 °C
Шарм-Эль-Шейх
Египет
17 °C